Ryddeprosjekt – #KonMarimethod

Når et lite barn som vokser opp med å lære seg å samarbeide sammen med andre barn for å holde det ryddig der de oppholder seg, vil de ta med disse erfaringene videre i livet sitt. De lærer å kategorisere, sortere og at ting/leker har egne plasser der de skal stå når de ikke er i bruk. Så barna vet til enhver tid hvor ting befinner seg når de har lyst til å leke. Jeg vokste ikke opp på den måten. Ting ble ikke kategorisert på samme måten som i barnehagen der jeg jobber den dag idag. Jeg klarte etterhvert å holde mine ting ryddig der jeg bodde, men det var ting overalt. Den dag i dag klør det i fingrene mine og kroppen blir litt uvel, litt sånn rastløs når jeg kommer på besøk hos mine besteforeldre og foreldre.

Med tiden så har jeg endret syn på noen ting. Selv om jeg føler vi har masse ting, så har jeg klart å minimere, kastet mye ting og sortert det. Ta vare på det vi har og bruke det vi har. Altså gjenbruk som f.eks påskepynt, julepynt, bursdagspynt osv. Og ikke minst ta vare på gode minner <3
Vi kjøpte det huset vi bor i nå for 5 år siden og har fått mer og mer følelsen av at det er hjemmet vårt. Endelig… Er det rart å si? For de følelsene for huset var ikke der for noen år tilbake. For 2 år siden tok vi en ordentlig opprydning i garasjen. Vi satte opp reoler og brukte flytteesker til å holde orden på ting. Solgte ting vi ikke trengte. Og der har vi vært ekstremt gode på å holde det ryddig. Vi må fortsatt finne en løsning til all verktøy for mannen ønsker seg en skikkelig stor skuffeseksjon til oppbevaring, og den er like høy som meg.

Så kom jeg over en serie. “Opprydning med Marie Kondo” og ble helt frelst! Det er slik jeg holder på å ordne i hjemmet vårt som vi jobber med her hjemme. Kategorisere, og som jeg prøver å lære samboeren at alt har sin plass i huset. Det er ikke lett, men Marie Kondo gjør det bare på en utrolig søt måte. Så jeg har gått løs på klærne til alle i husstanden. Vi har oppbevaring av klær på hvert vårt rom i 2.etasje, men så har vi også skap og skuffer på vaskerommet for de klærne vi bruker til hverdags. Også bytter jeg ut klærne etter sesong.

Her er undertøysskuffen. Har endelig skjønt hvordan man skal brette sokkene uten å ødelegge strikken på de.

Slik ser skuffene ut til min eldste gutt når han skal finne fram klær selv. Det er oversiktlig og man kan se hvilke klær han skal velge istedenfor at det blir brette og stablet opp på hverandre. For da ble det oftere rotete i skuffene. Men så langt er det veldig positivt!

Har dere også sett den serien? Hva syns dere?

Ha en god helg!
Tina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *