Røkt svinekam ala Tina

Fant et godt tilbud på svinekam på butikken her om dagen og tenkte. Hmmm… Dette har jeg aldri tilberedt før, så dette må vi prøve ut. Jeg aner ikke hva jeg tenkte der jeg stod over kjøledisken, men oppi handlekurven havnet den. Jeg gjorde selvfølgelig litt research på hvor lenge en slik gris skulle stekes i ovnen og jeg tenkte at dette er noe man burde lage en dag man har god tid, så det ble lørdagskos for de voksne etter leggetid. Datenight var etterlengtet selv om det kanskje var 2 dager siden vi hadde datenight. Hehe.

Dette brukte jeg;
1,3 kg røkt svinekam
1 pk Rosenkål
1,5 bukett brokkoli
2 Gulrøtter
3 Sjampingjonger
1 Rød løk
1 pk Aspargesbønner
Poteter
Smør til steking

Glasur til pensling
1,5 ss Honning
2 ss Dijonsennep
1 ts Rosmarinkrydder

Dette blander du sammen og pensler svinekammen før du legger det i ovnen på 175 grader. Jeg penslet 2 ganger etter at jeg la den i ovnen.

Saus – denne oppskriften har jeg bare lært meg utenat, så dette er veldig dæsj-ish
smør
mel
lys kjøttbuljong
vann

I en liten kjele som er like stor som den minste platen, så heller du i smør som dekker kjelen pluss litt til. Lar det smelte deretter ca 2 gode spiseskje med mel hvor du visper det samtidig som du heller i mel. Så heller du i ferdigblandet buljong og kokende vann ca 4 dl. Se an når du visper og stopp til den tykkelsen på sausen du vil ha. Voila. En god saus som familien min har blitt veldig glad i!

Jeg satte ovnen på 175 grader. Skylte svinekammen i vann og tørket av vannet og krydret det med salt og pepper. Penslet den med glasuren og la den i ovnen. Klargjorde alle grønnsakene. Grønnsaksblandingen freste jeg i smør før jeg helte det rundt svinekammen de siste 10-15 minuttene. Jeg hadde i de litt for lenge og da ble de litt for myke for min smak. Så det er opp til dere vil lage. Selvfølgelig kan dere velge de grønnsakene som dere selv ønsker. Ikke glem kokte poteter til da! 1 time og 45 tok det å steke uten steketermometer.

Bon apetit!
Tina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *