En blodig start på morgenen

Igår morges ble jeg brått vekket av en snart 2 år gammelt bakhode som smalt rett på nesa mi. Jeg blødde neseblod og det var helt krise, for frøkna fikk selvfølgelig vondt og begynte å skrike og jeg måtte vekke mannen for å hente noe papir for å stoppe blødningen samtidig som jeg måtte trøste minsten. Og med det ble det en pangstart på dagen hos oss. Mannen hadde båret minsten inn i senga vår uten at jeg la merke til det og la seg for å slumre videre. En idyllisk morgen ble det altså ikke. Ikke nok med det, eldstemann nektet å kle på seg ytterklærne selv for han ville at pappa skulle kjøre han til barnehagen. Mamma var ikke bra nok. Jeg klarte ikke å være noe god pedagog og bestemte meg for å bære en sinna gutt ut i bilen. Tålmodigheten min tok slutt og jeg måtte ta et valg for å vise hvor min grense var, enten om den var god eller ikke. Jeg skjemmes.

Noen ganger så skulle jeg ønske at morsinstinktet som gjør at vi sover så lett kan skrus av når man endelig kan sove litt. Jeg har ligget i hele natt og hørt på hosting, harking, ynking og snorking. Og når jeg først føler at jeg sover tungt ringer vekkeklokka. Så typisk! Er det rart vi mødre blir så slitne? Joda, frøkna holdes fortsatt hjemme for sykdom og idag dro jeg på jobb for dekke opp tidlig vakten for så dra hjem for å sende mannen avgårde for å lese til eksamen. Jeg er så trøtt idag at jeg føler meg som et dovendyr. Ting går ikke så fort i dag og man blir litt hjelpesløs når minsten nekter å spise og sutrer annenhver 5.minutt. Har ikke vært på trening denne uken heller, men guuuuri det kjennes ut som jeg har trent hver dag! Kroppen er sykt støl etter all den måkingen. Jeg håper den traktoren som var ute og måket snø fikk litt dårlig samvittighet da han så meg stå og slite med brøytekanten for 684. gang da han kjørte forbi!

Men så er det så fint når sola skinner på de glitrende trærne langs veikanten. Når man kjører forbi gamle mennesker som står på ski på åkeren og nyter været, da glemmer man litt slitet for da tenker man at man er heldig som har så idyllisk vær. Så idag har jeg stått og skuet over det vakre synet uten å ta opp telefonen. Det bildet har jeg beholdt helt for meg selv i min hjernebark =)

Igår kveld fikk jeg vite av eldstemann at han hadde fått seg kjæreste. Vi lå i sengen og pratet lenge om hvordan det blir når vi blir eldre, at han en dag får seg kjæreste, får jobb og kanskje til og med flytter ut. Han har lovet meg at han skal vare på meg når jeg blir gammel. Så innmari koselig når han forteller, det varmer selv om kanskje innerst inne vet jeg at han kan ha glemt det når han blir eldre.

Nå er det straks kvelden for min del for i morgen er det min dag til å stå opp med barna slik at far i huset kan sove lenge <3 Til søndag er det morsdag, og jeg tenkte å komme med noe hyggelige tips sånn på tampen for å gi mor litt ekstra oppmerksomhet på denne dagen =) Har dere planer for å gjøre noe hyggelig for mødrene deres?

God natt!
Tina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *